Dorty,  Moučníky, koláče, buchty

Čokoládový dort na přání

Od sestry jsem dostala za úkol upéct dort pro jejího přítele. Zadání bylo jasné, musí být extra čokoládový, s ohromným množstvím máslového krému a musí být ozdoben kinder čokoládkami. Protože oslavenec je profesionální sportovec a má opravdu velký apetit, vznikl poctivý dort plný čokolády, másla a cukru. Ale o narozeninách se na kalorie nehledí! :)čokoládový dortNa dort o průměru 25cm budete potřebovat (*v závorkách jsou poměry surovin na nižší korpus, viz text níže):

  • 220g kvalitní čokolády na vaření  (150g čokolády)
  • 220g másla (150g másla)
  • 250g cukru (170g cukru)
  • 9 vajec (6 vajec)
  • 220g hladké mouky (150g hladké mouky)
  • 3 lžičky kypřicího prášku (2 lžičky kypřicího prášku)

krém:

  • 500ml mléka (250ml mléka)
  • 2 vanilkové pudinky (1 vanilkový pudink)
  • 80g cukru (40g cukru)
  • 1 vanilkový cukr (1 vanilkový cukr)
  • 200g másla (100g másla)
  • 100g čokolády
  • kinder čokolády, kinder vajíčka, kinder bueno,…

    nižší korpus, z dortové formy o průměru 25cm

Poměry jednotlivých surovin jsou přepočítané, aby byl korpus vyšší a dort se dal rozkrojit dvakrát, v původním receptu všeho bylo o trochu méně. Pokud Vám bude stačit nižší dort pouze s jedním průřezem, v závorce jsou původní gramáže surovin. Množství krému je také dvojnásobeno, takže pokud máte radši lehčí dorty, raději se držte původního receptu v závorce. :)

Protože měl být dort čokoládový, použila jsem do korpusu opravdu čokoládu místo toho, abych ho jen obarvila kakaem. Pokud ale chcete, aby byl korpus ještě tmavší, můžete část mouky nahradit právě holandským kakaem.

Nejprve tedy vyšlehejte změklé máslo spolu s cukrem do pěny, postupně přidávejte žloutky. Bílky dávejte stranou, později je budete potřebovat na sníh. Po chvíli Vám vznikne hutný žloutkový krém. Nyní ve vodní lázni pomalu rozehřejte čokoládu na vaření a vmíchejte ji do směsi ze žloutků a másla. Dále přidejte mouku s kypřicím práškem. Dejte si záležet a každou další ingredienci do těsta důkladně vmíchejte. Směs bude hodně hutná, ale nebojte se, sníh celé těsto krásně provzdušní. Nakonec si tedy z bílků připravte pevný sníh a osmičkovým pohybem ho stěrkou vmíchejte do čokoládového základu. Teď už jen celé těsto vylijte do vymazané formy a jemně s ní bouchněte o prkénko, aby se uvolnil vzduch, který v těstě je. Ještě před vložením do trouby párkrát párátkem píchněte do středu korpusu, aby se při pečení tolik nenafoukl.

Pečte při 175°C asi 45 minut. Ke konci pečení korpus několikrát otestujte zapíchnutím špejle. Pokud je suchá, korpus je upečený a můžete ho z trouby vyndat. Upečený korpus překlopte na talíř dnem vzhůru, abyste nahoře neměli vyboulenout plochu, a nechte ho vychladnout.collage..

Mezitím, než korpus vychladne, si připravte krém. Z půllitru mléka, dvou balení pudinku a cukru uvařte hustý pudink. Ten poté míchejte do vychladnutí, aby se na něm nevytvořil “škraloup”. Do vychladlého pudinku nakonec postupně přimíchávejte změklé máslo. Pokud má krém stále hrudky, usnadněte si práci mixérem, ten krém vyšlehá dohladka.

Když je korpus úplně vychladlý, opartně ho rozkrojte dlouhým nožem na tři pláty. Korpus je měkký, přesto pevný a dobře se s ním pracuje. Pro ozvláštnění dortu můžete jednotlivé pláty potřít třeba meruňkovou marmeládou, já jsem ji ale tentokrát vynechala.

Krémem potřete oba pláty a posledním dort přiklopte.collage2..

Opět si rozehřejte čokoládu na vaření s kouskem másla (cca 30g) a pár lžicemi vody. Tuto čokoládovou polevu opatrně rozetřete na vršku dortu, roztírejte nejlépe širokou stěrkou dokola.

Nakonec jen dort ozdobte nakoupenými čokoládkami dokud je ještě čokoládová poleva měkká, záleží na Vaší fantazii.

Pak už jen nechte dort odpočinout na chladném místě, aby čokoláda ztuhla, a máte hotovo. :) Je to snazší než se zdá!čokoládový dort

Přeji dobrou chuť! Váš dort bude mít určitě stejný úspěch jako ten můj.

čokoládový dort

Sharing is caring!

99 komentáře

  • Veronika

    dobrý den :) můžu se jen zeptat jak velkou dortovou formu jste používala? děkuji za odpověď :)

  • katchenaa

    Dobrý den, korpus jsem pekla ve formě o průměru 25cm. :) Pokud se chystáte dort upéct, přeji dobrou chuť! :))

  • Anna

    Dobrý den, mohu se zeptat jak velký je přibližně korpus z poloviční várky a jak z celkový?

  • katchenaa

    Dobrý den, jestli se ptáte na výšku korpusu, tak z poloviční dávky byl korpus pečený ve formě o průměru 25cm vysoký asi 4cm. Pokud se chystáte péct dort z polovičního množství, doporučuji Vám péct ho v menší dortové formě, ideálně do 20cm, aby byl dort vyšší. :)

  • Levandule

    Dobrý den, chtěla bych moc poděkovat za recept ! :) pekla jsem podle něj bráchovi k narozeninám a povedlo se :). Jen mo dort trošku víc vyskočil,takže na povrchu nebyl tak hezky rovný jako váš,ale to se zakrylo čokoládovou polevou. :) Děkuju !

  • katchenaa

    Dobrý den, to jsem moc ráda! Příště zkuste korpus otočit tim vystouplým povrchem dolů, taky to tak dělám, proto je rovný. :) Moc děkuji za komentář! Mějte se krásně!

  • Martina

    Dobrý den, tento dort jsem právě dokončila, a povedl se, děkuji za recept, tato stránka je skvělá. Těším se až vyzkouším i další vaše dobroty.

  • katchenaa

    Dobrý den Martino, moc děkuji za milý komentář! Jsem ráda, že se Vám blog líbí a že se dort povedl! :) Přeji mnoho dalších úspěchů v pečení!

  • Monika

    Dobrý den, chtěla bych poděkovat za recept, úžasný dort. Normálně dorty nepeču, ale tento jsem zkusila synovi k narozeninám, všem tak chutnal, že se po něm doslova zaprášilo. A to jsem ho dělala z dvojté dávky a místo kulatý tak hranatý na 2 patra, takže to byl pořádný dort! Ale opravdu VÝBORNÝ, VÝBORNÝ!!!

  • Alžbeta

    Dobrý deň,torta vyzerá úžasne, idem ju vyskúšať, ale chcem sa poradiť prosím, myslíte si, že by sa hodili, keby do krému som dala ešte kúsky malín alebo iné ovocie?

  • katchenaa

    Moc Vám děkuji za komentář, Moniko! To musel být pořádný dort! :) Jsem moc ráda, že je tento recept součástí tolika povedených narozeninových oslav! :)

  • katchenaa

    Dobrý den, Alžbeto, děkuji za komentář. :) Asi záleží na chuti každého, ale myslím si, že ovoce potěší v jakémkoli dortu. :) Obzvláště ty maliny by mohly být výborné!

  • Lucie

    Dobrý den, děkuji za recept. Dort se povedl. Ty kinder čokoládky vypadají skvěle :)

  • Jana

    Dobrý den, dort zrovna peču, a po cca 40min je vevnitř celý ještě úplně mokrý :-( Měla jsem udělat sníh ze všech 9 bílků? Zdálo se mi to těsto pak hodně řídké…děkuji moc.

  • katchenaa

    Dobrý den, ano, sníh se má udělat ze všech bílků. Ale pokud máte korpus mokrý, bude chyba asi ještě někde jinde… Možná potřeboval ještě chvíli, aby se dopekl? Zkoušela jste před jeho vytažením z trouby doprostřed zapíchnout špejli? Někdy korpus prostě potřebuje delší dobu, třeba i hodinu, aby se dopekl.. Nebo jste to zjistila až po rozkrojení? Nerozkrojila jste ho ještě teplý?

  • katchenaa

    Děkuji za komentář, Lucie! Jsem ráda, že se dort povedl, snad jste si na něm i pochutnali! :)

  • Tereza

    Dobrý den, váš dort jsem dělala dceři k narozeninám a lepší dort jsme ještě nejedli!! Korpus je vláčný, žádná suchá buchta a ten pudinkový krém je pohádka!! Ještě jsem přidala maliny a borůvky, protože je dcerka miluje, dort jsem po obvodu oblepila kinder čokoládkami a zavázala červenou mašlí a navrch jako bonus lentilky aby byl barevnější, přidala bych fotku, ale nejde to. Takže děkuji za tak skvělý recept!! Mohu jen doporučit :)

  • katchenaa

    Moc Vám děkuji za krásný komentář, Terezo! Fotky sem bohužel vkládat nelze, ale podle Vašeho popisu musel být dort úžasný a krásný, dcera měla určitě velkou radost!

  • Jana

    Dobrý den,
    prosím o radu. Vždy když peču dort, nechce se mi dopéct prostředek a práská mi. Je na to nějaká finta nebo dělám něco špatně? Moc Vám děkuji za radu.

  • katchenaa

    Dobrý den, Jano, chyba bude pouze v tom, že dort zkrátka potřebuje ještě pár minut na dopečení. :) Každá trouba peče jinak a záleží také na velikosti dortové formy, korpus prostě pečte tak dlouho, dokud nebude zcela upečený a testovací špejle suchá. To, že se na vršku objevují praskliny, je normální, proto se hotový korpus překlápí dnem vzhůru, aby se popraskaný povrch skryl (ideálně ho překlápím ještě horký, aby se i vyrovnal). Pokud se korpus nějak hodně vyboulí, můžete ho po vychladnutí zarovnat nožem. Přeji hodně štěstí! :)

  • Nikola

    Dobrý den, chystám se na tento dortík (můj první). Pochopila jsem dobře, že pokud budu mít sice suroviny na “nižší” korpus, ale budu jej dělat ve formě o průměru 20 cm (tedy v menší než vy), bude korpus také na 3krát?
    Děkuji moc za odpověď. Mějte se hezky :)

  • katchenaa

    Dobrý den, Nikolo, vyzkoušené to nemám, ale teoreticky ano. :) Protože průměr dortu bude menší, celkově bude vyšší a měl by se dát rozkrojit na tři pláty. :) Tak ať chutná! Také se mějte hezky, Katka

  • Kristýna

    Dobrý den,
    Chtěla bych se zeptat, jesti tento dort půjde udělat i bez lepku. Když ano, tak poradila byste mi jak hodně zvolit ingrediencí??
    Předem děkuji za odpověď :)

  • katchenaa

    Dobrý den, s tímto dotazem Vám bohužel moc neporadím, Kristýno. S bezlepkovou verzí tohoto dortu nemám zkušenosti. Možná by se dalo pšeničnou mouku nahradit nějakou bezlepkovou, ale nevím, jestli by se poté nemusel měnit i poměr ostatních ingrediencí… Raději se pokuste na internetu najít nějaký ověřený bezlepkový recept. :) Je mi líto, že jsem nepomohla. :)

  • Simona

    Dobrý den, tento dort jsem již dělala, akorát s čokoládovým krémem a byl luxusní, chtěla bych ho teď upéct ještě jednou, ale dvoupatrový. Na nižší patro použiji recept na průměr 25, jaký poměr surovin mám použít na patro svrchní??myslíte, že bude stačit 1/2 surovin, nebo mám použít recept v závorkách? :-) děkuji moc

  • katchenaa

    Dobrý den, Simono. Omlouvám se za poměrně opožděnou odpověď. :) Nevím, jaký průměr bude mít svrchní patro, ale myslím si, že by mohlo stačit upéct ten menší korpus z poloviny surovin… I kdyby byl nakonec nižší, nikde není psáno, že obě patra musí být stejně vysoká. :) Přeji, ať se Vám dort podaří podle Vašich představ! Katka

  • katchenaa

    Dobrý den, Simono, vůbec se neptáte hloupě. :) Použila jsem klasický bílý krystalový cukr, ale určitě ho můžete nahradit třeba i cukrem třtinovým.

  • Kamila

    Dobrý den, dort vypadá naprosto skvěle, zítra se do něho pustím. Jen by mě zajímalo, jestli by to dopadlo dobře, kdybych místo konečné polevy čokoladádou nahoru dala nutellu (a celý dort pokryla i zboku ) :-) předem děkuji za radu

  • katchenaa

    Dobrý den, Kamilo, děkuji Vám za komentář. :) Přiznávám, že s nutellou na dortech nemám moc zkušeností a ani bych ji za čokoládu neměnila… Čokoláda díky tomu, že ztuhne, lépe drží vystavené čokolády navrchu. Pokud byste ji namazala i na boky dortu, nevím, jak by šla dobře uhladit a jak by to celé vypadalo. Pokud bych si opravdu přála nutellu do dortu dát, namazala bych ji jako další vrstvu třeba po krém. :) Nicméně jak a čím dort dozdobíte záleží jen na Vás a držím palce, aby se povedl podle Vašich představ! :)

  • Tereza

    Dobrý den, dort jsem dělala zmlsanému synkovi k 17. narozeninám, slepila čoko krémem s banány a dort měl obrovskou odezvu (a to jsem čoko dortů upekla už pěknou řadu). Dnes ho budu dělat i pro cácorku, je opravdu skvělý :).

  • Petra

    Dobry den, ja jsem udelala tento dort dcerce k 7. narozeninam a na jeji prani jsem tam jeste pridala nakrajene jahody. Korpus a krem (+ jahody), vse to je opravdu moc chutne a jako obvykle, recept je krasne popsany a vubec to neni slozite udelat. Moc dekuji!

  • katchenaa

    Dobrý den, Terezo, moc Vám děkuji za pochvalu. Od tak zkušené cukrářky si jí vážím ještě víc. :) A čoko krém s banány zní skvěle. :)

  • katchenaa

    Dobrý den, Petro, to já Vám děkuji za komentář! Mám velkou radost, že Vám dort chutnal a že pečete s radostí! :)) Jahody se k tomuto receptu skvěle hodí!

  • Barbora

    Dort jsem udělala příteli k narozeninám a byl z něj nadšený! Moc děkuji za recept, příprava nebyla složitá a výsledek dokonalý! :) Dort jsem dělala z menšího množství surovin v závorkách, přesto krásně vyběhl, takže jsem ho rozkrojila na dvakrát. Na Vaše doporučení jsem jednu placku namazala meruňkovou marmeládou a bylo to skvělé!

  • T

    Dobrý den, mohu se zeptat jak velkou jste mela tu hranatou formu? Chystám se péct obdélníkový dort, tak abych neměla pak moc nízký korpus. Moc dekuji

  • katchenaa

    Nemáte za co děkovat, Barboro, to já Vám moc děkuji za komentář! Mám obrovskou radost, že Vám i příteli dort chutnal! :)

  • katchenaa

    Dobrý den, bohužel Vám v tomto moc neporadím. V hranaté formě jsem korpus péct nezkoušela, pouze v kulatých…

  • nikol

    Dobrý den,korpus je rozřezaný na 3 části nebo každý upečený zvlášť?

  • Dada

    Dělala jsem přesně podle receptu a tedy musím říct, že na můj vkus se dort skládá z příliš velké suché hmoty těsta a málo krému, který nedokáže korpus dostatečně zvláčnět. Raději zůstanu klasicky u ganache.
    Ovšem jinak děkuji a chválím pěkný web.

  • Lucie

    Dnes jsem dělala dort podle vašeho receptu a musim říct že měl úspěch. Opravdu bomba. Byl to můj úplně první dort a podle vašeho receptu jsem to zvládla. Opravdu fantastický děkuji

  • katchenaa

    Moc děkuji za komentář, Lucie! Mám radost spolu s Vámi, že se Váš úplně první dort povedl! :) Jen tak dál! :)

  • Radka

    Dobrý den,
    moc děkuji za recept, pekla jsem ho o víkendu synovi k narozeninám a byl parádní, zrovna si pochutnávám na posledním kousku :) Určitě jsme ho neměli naposledy. Ať se Vám daří a ještě jednou díky.

  • katchenaa

    Dobrý den, Radko, moc Vám děkuji za pozitivní komentář! :) Mám z těchto reakcí velkou radost a jsem moc ráda, že jste si pochutnali! Ještě jednou děkuji a ať se daří i Vám! :)

  • Linh

    Dobrý večer,
    Váš dort byla moje dortová premiéra a můžu jenom pochválit:). Všichni z něj byli nadšení. Děkuji za recept.

  • Natálie

    Zdravím, dort jsem pekla a musím říct, je parádní. Měl úspěch, jak vizuálně, tak chuťově. Já osobně při dalším pečení asi udělám více krému, ale není mu co vytknout.
    Díky moc za recept.

  • katchenaa

    Moc děkuji za komentář! Jsem ráda, že jste si pro svou dortovou premiéru vybrala právě tento recept a ještě větší radost mám z toho, že měl úspěch! :)

  • katchenaa

    Dobrý den, záleží na tom, z jakého materiálu Vaše forma je, ale pro jistotu bych ji vymazala. :)

  • katchenaa

    Dobrý den, Natálie, moc Vám děkuji za komentář, jsem ráda, že Vám dort chutnal! A máte pravdu, krému není nikdy dost. :)

  • Mína

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by bylo možné tu finální (vrchní) polevu udělat z bílé čokolády – milky. Aby se s dortem už nic nepokazilo, když jsem došla až do téhle fáze bez úhony… děkuji.

  • katchenaa

    Dobrý den, moc se omlouvám, že jsem Vám nestihla odpovědět dříve, teď už je zřejmě pozdě… Nicméně teoreticky by to jít mělo, prakticky to vyzkoušené nemám. Obávám se jen, že výsledek nebude úplně podle Vašich představ, bílá čokoláda možná nebude mát takovou krycí schopnost jako tmavá a také je obvykle více dožluta než bílá… Možná je potřeba více vrstev. Ale to vy všechno už asi dávno víte lépe než já… :)

  • Petra

    Dobrý den, kdybych chtěla ten korpus světlý, mohla bych místo čokolády na vaření použít bílou čokoládu?
    Jinak už jsem upekla dva tyto dorty a jsou to naprosté bomby, lepší dort jsem nejedla :)
    Moc děkuji za odpověď :)

  • Sára

    Dobrý den,

    dort vypadá nádherně, plánuji v září udělat manželovi k narozeninám. Chtěla jsem se zeptat, zda bych mohla udělat dovnitř krém s mascarpone a šlehačky?Myslíte, že tato kombinace by byla vhodná?Ještě bych se chtěla zeptat, kolik cca vznikne porcí?Moc děkuji a přeji pěkný zbytek dne :)

  • Marie

    Dobrý den. Chtela sem se optat. Zdali nevíte kde sem udělala chybu korpus mi krasne vypoukl ale po schladniti mi spadl 😕. Mela sem dort vyndat z formy když se Chladil? Neotocila sem ho byl akorát. Dekuji za odpověď

  • katchenaa

    Dobrý den Marie, napadá mě jediná možnost, a to, že nebyl dopečený…? Ale to byste určitě poznala. :) Chladnutí ve formě by na propadnutí korpusu mít vliv skoro jistě nemělo… Někdy se buchty či muffiny mohou příliš nafouknout a poté propadnout když se pečou na příliš vysokou teplotu, příště zkuste péct na nižší stupeň (každá trouba peče jinak) a o trochu déle. Jistě se zadaří! :)

  • Barbora

    Dobrý den, pekla jste to ve formě 25cm malou nebo větší dávku?? Mám formu 23 cm a 27 cm a chtěla bych korpus rozkrojit také dvakrát. Mohla by jste mi poradit? Děkuji

  • Mirka

    Děkuji za úžasný recept,pekla jsem ho loni dceři k narozeninám z menší dávky a jen se po něm zaprášilo.Dcerka má další oslavu a nechce nic jiného než tento dort,tentokrát to bude z větší dávky.

  • Vendula Pechová

    Dobrý den. Tento dort jsem pekla příteli minulý rok k narozeninám,všem strašně moc chutnal :) Tenhle rok mě čeká pečení zase, ale loni jsem prostě nasadila laťku příliš vysoko a nemyslím, že tenhle dort něco předčí ;) Tak mě napadlo, že bych místo vanilkového pudingu použila čokoládový, třeba do něj přidala maliny a ozdobila ho čerstvým ovocem místo čokolády? Myslíte, že to chuťově bude ladit? Děkuji za odpověď a skvělou inspiraci. P.S.: ten loňský dort byl můj první pečící v životě :-)

  • Hanka

    Mohla bych se zeptat zda bych mohla místo čokoládového korpusu dát obyčejný bílí
    Děkuji

  • Lucka

    Dobry den, super recept, delala jsem dnes dort manzelovi k narozeninam. Vypada skvele a doufam, ze i tak bude chutnat :-) Jen mam otazku. Kdyz jsem jej delala ve CT, vydrzi mi v chladu do sobotni oslavy? Dekuji

  • Tereza

    Dobrý den, plánují tento dort udělat, vypada opravdu uzasne. Ale musím ho dělat den před oslavou. Bojím se, ze ty kinder čokoládky nahoře zmeknou a zvlhnou do druhého dne, když přes noc bude v lednicce. Je možný tomu nějak zabránit nebo se vám to nestalo? Děkuji předem a přeji hezky den :))

  • katchenaa

    Dobrý den, Terezo, nebojte se, také jsem dort dělala den předem a čokoládky zůstaly v původním stavu. Fotka rozkrojeného dortu je z druhého dne. :) Ať Vám, a hlavně oslavenci, dort chutná! :) Hezký den!

  • Zuzka

    Dort je úplně výborný! Pekla jsem ho Klukům na narozky a chtějí ho upěct znovu :-D

  • Veronika

    Tenhle dort budu péct o víkendu už podruhé, je opravdu dokonalý! ♥

  • Juli

    Dnes jsem pekla svůj první dort v životě pro přítele k narozeninám. Pro tuto příležitost jsem si vybrala Váš recept. Troufám si říct ze se mi vážně povedl a všichni si moc pochutnali. Dekuju Vám za skvelej popis a nápad!

  • Alena R.

    Dobrý den.
    Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho dopředu si můžu dort upéct.
    Chtěla bych ho udělat synovi na sobotu na narozeniny, ale v pátek budu ještě péct na dětský den, který je v sobotu a pak budeme slavit. A doma mám ještě 5měsíčního, takže nemůžu strávit celý den v kuchyni. Když ho upeču a naplním ve čtvrtek a v pátek večer bych ho ozdobila, nezkazím ho?
    Děkuji za odpověď

  • katchenaa

    Dobrý den, Aleno. :) Asi Vám nepotěším, ale já bych to raději nezkoušela, od čtvrtka do soboty je to celkem dlouhá doba… Ale ve čtvrtek si můžete upéct korpus, v pátek udělat krém a v pátek ho také naplnit a ozdobit..

  • Tereza

    Dobrý den, dlouho jsem hledala recept na tento dort. Ale žádný mi nevyhovoval tak jako váš. Korpus je právě v troubě a už se nemůžu dočkat až ho ochutnám a jsem zvědavá na radost z dortu. Určitě ho nedělám naposledy.

  • simona

    dobrý den korpus jedna básen ale krem se nepovedl…je strašně řidký…čím to je

  • katchenaa

    Dobrý den, možná byl pudink ještě teplý, když jste do něj přidala máslo…? To se poté mohlo rozpustit a proto byl krém tekutý. Také je možné, že jste krém přešlehala, těžko říct.. Příště už se určitě povede! :)

  • Barbora Dezortová

    Dobrý den,
    dort jsem pekla své nejlepší kamarádce k patnáctým narozeninám. Měl velký úspěch. Moc Vám děkuji za inspiraci a srozumitelný recept. Přeci jen jsem ještě hodně nezkušená, ale pečení mě hrozně baví.
    Teď hledám, co upeču sestře k osmnáctinám. A moc se těším, až vyzkouším nějaký zdraví recept.
    Váš blog je hrozně suprčupr a moc Vás obdivuji.
    Děkuji.

  • Andrea M

    Dobrý den, dort jsem pekla dvakrát a pokaždé uvnitř jakoby syrový, nebo takový mazlavý, ale dopect nelze, protože by se ostatní spalilo. :( Nevím čím to je.
    Ale těsto je moc chutné i krém skvělý je to mnamka :)

  • Soňa

    Dobrý den, mám formu o průměru 27cm. Mohla byste mi poradit jakou dávku použít abych dort mohla rozkrojit 2x na náplň? Děkuji

  • Lenka

    Dobrý den,
    Děkuji za úžasný recept. Přemýšlím nad změnou náplně. Myslíte ze krém z mascarpone, tvarohu, Smetany a bílé čokolády bude vhodný ? Bojím se aby nebyl preslazeny.
    Dekuji

  • katchenaa

    Dobrý den, Lenko. :) Myslím, že krém z mascarpone, tvarohu a smetany by byl vynikající, s tou bílou čokoládou už si nejsem jistá, jestli by to nebylo maličko překombinované.. Možná tedy zkusit dva druhy krému do jednoho dortu…?

  • Michaela

    Dobrý den dneska budu poprvé péct tenhle dort k narozeninám pro švagra tak snad se všechno povede!! Děkuji za recept chtěla jsem přesně tenhle dort takhle vypadajíci a je tu !!

  • Kateřina

    Dobrý den, mám 2 pudinky a na zadní straně jejich obalu se píše, že na jeden je potřeba půl litr mléka… Mám to ignorovat a dělat to podle vašeho receptu (teda 2 sáčky pudinku na půl litru) nebo to mám udělat pouze z jednoho pudinku? :)

  • katchenaa

    Dobrý den, ano, pokud si pudink připravujete jako dezert, vaří se v půl litru mléka. Ale na pudinkový krém je potřeba, aby byl pudink hustší konzistence, proto se vaří pouze ve čtvrt litru. :)

  • Sann

    Dobrý den.
    Dnes jsem pekla synovi svůj první dort k jeho narozeninám a i u nás sklidil obrovský úspěch.
    Bála jsem se výsledku, ale podle vašeho postupu to šlo jako po másle.
    Krém jsme teda nedělali vanilkový, ale nutella krém a je famózní.
    Sice kalorická bomba, ale syn byl nadšený.
    Děkuji za recept 👌

  • Katerina

    Dobrý den, chci tento dort dělat příteli k narozeninám a napadlo mě poskládat kinder bueno po boku celého dortu, myslíte že by to drželo kdybych ty boky natrela třeba tím krémem ? Jinak už se těším až ho vyzkouším, jen doufám, že se povede. Přítel si takový dort vždy přál.

  • katchenaa

    Dobrý den, Katko, určitě to půjde, jen je nalepte ihned po promazání dortu, tedy dřív než dáte krém zatuhnout do lednice. :) Ať příteli dort chutná! :)

  • Nina

    Včera měl můj starší syn 12té narozeniny a já mu upekla tento dort… můj první vlastnoručně vyrobený dort a musím napsat, že je NAPROSTO LUXUSNÍ!!! (A to mám tři děti a dá se stihnout :)
    Ohromné díky za tento recept a ostatně celé Vaše stránky. Též jsem udělala i Vaše mini cheesecaky s přelivem z lesního ovoce :-* A lahoda, mňam.
    Už se těším, co dalšího od Vás vyzkouším :) Moc mě bavíte a děkuji Vám. VŠEM VŘELE DOPORUČUJI 😘

  • Markéta

    Dobrý den, chtěla bych upéct tento dort do formy 20 nebo 22 cm a potřebovala bych korpus také dvakrát překrojit. Chtěla bych se zeptat, zda na tento menší dort stačí menší (původní) množství surovin.
    Děkuji

  • Věra

    Můj manžel je vyložený čokoholik, a tak jsem hledala nějaký tip,co vytvořit k narozeninám za dobrotu.

    Musím říct, že po mnohých a mnohých stránkách a receptech mě nadchl dort od Vás, tak jsem se do něj pustila.
    Po relativně krátké době v kuchyni a následné ochutnávce, jsem byla ráda za tuto volbu.
    Má očekávání nebyla naplněna, ale silně předčena. Dort je absolutně božský.

    Udělala jsem menší korpus, ale krém celý, po rozkrojení jsem korpus navíc promazala rybízovou marmeládou a krém dala i zvenku. Ale to je již detail 😀

    Moc děkuji za recept. Připisuji si ho do své kuchařky.
    Už se těším na další recepty od Vás.

  • Barbora

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat mám formu o průměru 30 cm mohu i tak péct to větší množství nebude to moc tenké? Budu to péct poprvé…

  • Simona

    Dobrý den,
    chystám se dělat dort, jen se chci optat na malý detail, v ingrediencích je vanilkový cukr, ale v postupu jsem ho nezaznamenala, mám ho tedy použít :) Jinak dort vypadá nádherně

  • Daniela

    Tak jsem dneska dort dělala a vypadá to úžasně. Dekuju za recept, nikdy dřív jsem narozeninový dort nepekla ale s tímto receptem a postupem to šlo velmi hladce.

  • Naty

    Dobrý den, myslíte, že když použiju místo marmelady nutellu a nakonec potru místo čokoládou taky nutelou, že to bude nutella narušovat? Děkuji za odpověď

  • Nika

    Dobrý den, dort byl můj úplně první min rok pro rodinnou oslavu a všichni ho moc chválili . Takže díky za recept !

    Tento rok jej chci dělat znovu, jen prosím, chci vynechat v korpusu čokoládu, nebude to problém?
    Upeče se mi i tak dobře bez té jedné ingredience?

    Krásný den a dekuji