Těmito roztomilými cupcaky s překvapením jsem se nechala inspirovat jednou americkou blogerkou na instagramu. Nevím, jak moc originální nápad to je v našich končinách, ale rozhodla jsem se o něj s Vámi podělit. Právě na amerických webech jsem poté hledala klasické recepty na muffiny, ale musím říct, že jsem měla štěstí pouze na přeslazené verze, ve kterých platilo “kolik mouky, tolik cukru, minimálně”. :) Proto jsem recept trochu upravila, výsledek je přesto dostatečně sladký a stále výborný.

Na 12-15ks cupcaků si připravte:

  • 200g másla
  • 200g cukru
  • 3 vejce
  • 200g hladké mouky
  • 200g polohrubé mouky
  • 3 lžičky kypřicího prášku
  • špetku soli
  • vanilkový cukr
  • 320ml mléka
  • červené potravinové barvivo
  • 250ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 40g cukru
  • 100g másla

Z uvedených ingrediencí si připravte hladké těsto a zhruba jednu jeho čtvrtinu odeberte a obarvěte ji červeným potravinovým barvivem. Ačkoliv obvykle korpusy barvím raději šťávou z červené řepy, tentokrát jsem použila gelovou barvu, aby byla pořádně sytá. Množství barviva samozřejmě záleží na Vámi požadované intenzitě barvy, pro růžovou přidejte jen pár kapek, pro červenou více. Obarvené těsto přesuňte do menší pečicí formy a dejte péct na pár minut péct do trouby vyhřáté na 175°C. Těsto by mělo tvořit asi 1-2cm tlustou vrstvu. Z upečeného a vychladlého korpusu pak vykrajovátkem ve tvaru srdce vykrojte potřebný počet srdíček, tedy okolo patnácti kusů.collageihl.

Do formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky (není nutností) pak naneste asi jednu lžíci světlého korpusu, do ní zapíchněte vykrojené srdíčko a dále formičku plňte těstem. Dejte si záležet a nepospíchejte, srdíčko si během plnění přidržujte, aby se neposunulo. Zřejmě Vám zůstane vršek srdíčka koukat ven, pokud máte větší vykrajovátko, ale to nevadí, těsto při pečení vyběhne a mohlo by ho zakrýt. A pokud ne, skryje ho nakonec čepice z krému. Jako u mých cupcaků. :)

Pečte je opět na 175°C asi dvacet minut.collageioj.

Nyní si připravte krém. Použila jsem stejný jako do čokoládového dortu zde. P1293104.

Ze čtvrt litru mléka, balení vanilkového pudinku a cukru uvařte hustý pudink. Ten poté míchejte do vychladnutí, aby se na něm nevytvořil „škraloup“. Do vychladlého pudinku nakonec postupně přimíchávejte změklé máslo. Pokud má krém stále hrudky, usnadněte si práci mixérem, ten krém vyšlehá dohladka.

Krémem si naplňte zdobicí sáček (nejpraktičtější jsou sáčky jednorázové) a kruhovým pohybem ho naneste na vršky muffinů.

Nakonec můžete cupcaky ozdobit třeba cukrovými srdíčky nebo jiným sypáním a dejte je do lednice, aby krém ztuhl. P2103851.

Nejlépe srdíčka vyniknou, když budete podávat vždy jeden celý cupcake s půlkou rozkrojeného.

Přeji Vám krásného Valentýna a dobrou chuť!

P2103867.

Sharing is caring!