Název dnešního receptu možná zní trochu neobvykle, ale výsledkem jsou klasické sladké muffiny s překvapením v podobě sladké ricottové náplně. Doporučuji upéct jich spíše míň, abyste je stihli sníst do pár hodin po upečení, čerstvé a teplé jsou totiž nejlepší. :)

Na 12ks velkých muffinů:

  • 125g hladké mouky
  • 125g polohrubé mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 130g cukru
  • 250g krémového sýru (lučina, philadelphia, gervais)
  • 120g másla
  • 1 velké vejce
  • 125ml podmáslí
  • 2 lžičky citronové kůry + 1 lžička šťávy
  • 60g ricotty
  • 20g vanilkového cukru

V míse nejprve smíchejte suché ingredience, oba druhy mouky (klidně můžete použít pouze hladkou nebo pouze polohrubou, ale nejlepší zkušenosti mám s jejich kombinací), jedlou sodu, kypřicí prášek a sůl.collagebhj

V další míse promixujte krémový sýr a změklé máslo dohladka, ideální je použít šlehač nebo robota. Ke směsi přidejte cukr a opět mixujte. Jako další přidejte vejce a podmáslí. Pokud doma nemáte podmáslí, lze ho nahradit jogurtem naředěným mlékem v poměru 1:1. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu. Nakonec pomalu vmíchávejte suché ingredience. Pokud se Vám bude zdát těsto příliš hutné, přilijte trochu mléka, aby muffiny nebyly tuhé. collagezug

V další misce utřete dohladka ricottu spolu s vanilkovým cukrem. Tímto krémem budete muffiny plnit.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Formy na muffiny vyložené papírovými košíčky (ty samozřejmě nejsou nutné) naplňte asi jednou lžicí těsta, na těsto dejte část ricottové náplně, pokuste se množství rozpočítat tak, aby Vám vyšlo na všechny muffiny, a opět krém přikryjte dalším těstem.collagegz

Pečte je asi 20-25 minut na 180°C. Při zkoušce špejlí píchejte do bočních částí muffinů, abyste nepíchli do náplně.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobrou chuť!OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sharing is caring!