Dnes jsem zjistila, že máme doma přebytek pomerančů. :) Nahromadilo se nám jich víc než dokážeme spotřebovat, proto jsem chtěla vyzkoušet nějaký nový pomerančový recept. Rozhodla jsem se pro muffiny, mému malému synovi se dobře jí, manželovi je můžu snadno přibalit do práce ke kávě a navíc hezky vypadají.

Na 12ks budete potřebovat:

  • 160g cukru
  • vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 400g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 100ml mléka
  • 100g másla
  • kůru z jednoho pomeranče
  • 70ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • dvě hrsti čokoládových pecek

Recept je velmi jednoduchý. Nejprve vyšleháme vejce spolu s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Používám domácí vanilkový cukr, přidávám jednu lžíci. Poté přimícháme mouku s kypřicím práškem, mléko, rozehřáté máslo, kůru z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče (dejte si pozor, abyste strouhali opravdu pouze kůru, ne bílou hořkou část slupky), pomerančovou šťávu a na závěr čokoládové pecky, množství záleží na Vaší chuti, já jsem dala dvě hrsti.

Formičky naplníme těstem a dáme péct na 175°C, asi 20 minut. Používám silikonové formičky na muffiny, vyhovuje mi na nich hlavně jejich nenáročná údržba, nemusí se vymazávat a snadno se myjí.

Po vyjmují z trouby můžeme muffiny pocukrovat, necháme chvilku vychladnout a můžeme je servírovat v ozdobných papírových košíčkách. Můžete také muffiny v papírových košíčkách rovnou péct.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakonec mě tento recept příjemně překvapil a určitě ho budu péct pravidelně, muffiny jsou nadýchané, voňavé a dobré.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Přeji Vám dobrou chuť! :)

Sharing is caring!