Biskupské chlebíčky jsem měla moc ráda už jako malá holka. Většinou jsou hutné, nedrobí a jsou moc dobré. Tento chlebíček má tvarohové těsto a pomerančovou příchuť, která se ve spojení s tmavou čokoládou v polevě báječně hodí k tomuto předvánočnímu období. :)

Budete potřebovat:

  • 225g polohrubé mouky
  • 140g másla
  • 3 vejce
  • 180g tvarohu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 150g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • rum
  • kůru z půlky citronu
  • kůru z půlky pomeranče
  • cca 50ml mléka
  • kandovanou pomerančovou kůru
  • tmavou čokoládu a lžíci másla na polevu

Žloutky utřete s cukrem do pěny, bílky dejte stranou. K žloutkové pěně přidejte změklé máslo nakrájené na menší kousky, dále tvaroh, mléko, rum a citronovou a pomerančovou kůru. Můžete použít sušenou, ale výraznější a lepší je samozřejmě čerstvě nastrouhaná kůra z chemicky neošetřených plodů. cbollage

K této tekuté směsi postupně přisypávejte mouku předem smíchanou s kypřicím práškem, vznikne Vám hodně hutné těsto.

Nakonec ze zbylých bílků vyšlehejte pevný sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta, hodně se tím zjemní. Nakonec přidejte kandovanou pomerančovou kůru, vše promíchejte a těsto přesuňte do předem vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pokud by se Vám těsto zdálo být opravdu moc husté, můžete ještě přidat trochu mléka.collange

Pečte při 165°C asi hodinu, zkrátka dokud z chlebíčku nevytáhnete suchou špejli. :)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotový chlebíček potřete rozpuštěnou čokoládou, nechte ji ztuhnout a můžete začít hodovat. :)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobrou chuť!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sharing is caring!