Moučníky, koláče, buchty

Rebarborový crumble

Sezóna rebarbory je tu. Pokud jste dostali od nějakého vášnivého zahrádkáře pár řapíků nebo jste si je nakoupili na trhu a teď nevíte, co s nimi, mám pro Vás báječný a chutný recept! Crumble nebo krambl, jak chcete, prostě zapečené ovoce křupavou drobenkou navrchu. Těžko slovy popsat, jak dobré to je. A navíc celkem bez práce. :)

Na střední zapékací formu si připravte:

  • cca 350g očištěné rebarbory
  • pár kousků červeného ovoce
  • 1 jablko

na drobenku:

  • 100g celozrnné pšeničné mouky (nebo jiné)
  • 100g drcených ovesných vloček
  • 100g třtinového cukru
  • 80g másla
  • špetku soli
  • špetku skořice
  • pár kapek citronové šťávy
  • lžíci vanilkového cukru

Nejprve si očistěte rebarboru, u každého řapíku odřízněte konce, pár centimetrů na každé straně. Pak každý nožíkem oloupejte a nakonec je nakrájejte na kostičky. collagzze

Takto připravenou rebarboru vsypte do zapékací misky a přidejte k ní pár druhů jiného ovoce pro zajímavější chuť a hezčí barvu. Já jsem přidala pár kousků rybízu, jahody a jedno jablko.collagezvz

Drobenku připravíte jednoduše smícháním všech ingrediencí, poměry si můžete upravit podle Vašich chutí, já mám raději sušší a křupavou drobenku, proto dávám méně másla.collagerea

Drobenkou rovnoměrně posypte ovoce a vše dejte zapéct při 180°C, asi na 20 minut.collaguhe

Ovoce krásně pustí šťávu a celý crumble se tak rozvoní, že se do něj určitě pustíte ihned po vytažení z trouby. :) Teplý je stejně nejlepší!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobrou chuť!OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sharing is caring!