
Extra čokoládové brownies
Pokud máte rádi opravdu sladké dezerty a čokoládu, určitě máte rádi i brownies! Je to již klasika, hutné čokoládové kostky původem ze Spojených států. Tento recept obsahuje navíc i kousky mléčné a bílé čokolády…
Na menší formu o rozměrech cca 20x25cm si připravte:
- 180g másla
- 180g 70% čokolády
- 80g hladké mouky
- 40g holandského kakaa
- 50g bílé čokolády
- 50g mléčné čokolády
- 3 vejce
- 270g třtinového cukru
Na brownies existuje spousta receptů, ale nedejte se zmást, opravdové brownies obsahují spoustu čokolády, kvalita vítězí nad kvantitou. :)
Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo spolu s tmavou čokoládou, která bude obsahovat minimálně 70% kakaa.
Zatímco se bude čokoláda s máslem rozpouštět, prosyjte si do mísy hladkou mouku a holandské kakao. Mléčnou a bílou čokoládu nasekejte na menší kousky.
V další míse vyšlehejte do pěny vejce a cukr, pokud máte, použijte jemněji mletý cukr než jaký mám já, pěna se Vám bude šlehat lépe. :) Do husté pěny vlijte rozpuštěnou čokoládu a obě směsi opatrně propojte tak, aby pěna zůstala stále nadýchaná.
Poté k těstu po částech přisypávejte mouku smíchanou s kakaem. Nakonec do těsta přidejte i nasekanou čokoládu.
Těsto vlijte do formy vyložené pečicím papírem a uhlaďte povrch.
Pečte při 165°C asi 30 minut. Pokud se po uplynutí této doby bude těsto stále třást (když s plechem zaklepete), nechte ho péct ještě pár minut. Povrch by měl být hladký, lesklý a pevný, okraje by měly být odlepené od papíru.
Hotové a vychladlé brownies nakrájejte na menší kostky a podávejte. Já jsem bohužel spěchala a musela jsem je krájet ještě teplé, proto na fotkách mohou vypadat trochu vlhce, ale po vychladnutí jsou kostky přesně takové, jaké mají být. Hutné a hlavně ne vysušené. Kostky budou krásně držet tvar.Dobrou chuť! :)

