Moučníky, koláče, buchty

Buchta s kakaovou polevou

Upéct buchtu na plech sice není moc velké umění, ale někdy není čas na frajeřinky a hodí se mít při ruce jednoduchý, rychlý a dobrý recept jako je tento. Například když Vás přepadne náhlá chuť na sladké. :)

připravte si:

  • 130g cukru
  • 2 vejce
  • 120g másla
  • 350g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • špetku soli
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 hrnku mléka

na polevu:

  • 150g másla
  • 4 lžíce rumu
  • 3 lžíce vody
  • 200g moučkového cukru
  • 40g holandského kakaa

Vejce vyšlehejte spolu s cukrem do pěny, přidejte rozěhřáté (a vychladlé máslo) a poté suchou směs vytvořenou z polohrubé mouky, kypřicího prášku a špetky soli. Nakonec těsto rozřeďte olejem a mlékem.

Vše vymíchejte dohladka, nalijte na plech vyložený pečicím papírem a širokou stěrkou uhlaďte povrch, abyste měli vrstvu těsta rovnoměrnou.

Pečte v troubě vyhřáté na 180°C “dorůžova”. Vrstva těsta bude tenká, takže pečení nebude trvat moc dlouho.

Upečený korpus hustě propíchejte špejlí (nebo klidně druhým koncem vařečky, sice to nebude tak estetické, ale poleva se pak do korpusu lépe vsákne) a polijte ho polevou, kterou jste si připravili během pečení. Polevu vytvoříte tak, že rozehřejete máslo, k němu přidáte rum, přesátý moučkový cukr a kakao a nakonec pár lžic vody dle potřeby. Všechno důkladně zpracujte, v polevě nesmí zůstat žádné hrudky.

Buchtu dejte na pár hodin do chladu a poté podávejte.

Přeji dobrou chuť! :) 

 

Sharing is caring!

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Buchta s kakaovou polevou