Vánoční “rychlorecept”: Nepečené kokosové cukroví
Vánoce se kvapem blíží, všichni máme ještě plno práce před sebou. Pokud nestíháte, stejně jako já, možná se Vám bude hodit tento recept na vánoční cukroví á la tyčinky bounty. Původně jsem ho ani neplánovala zveřejňovat, je to opravdu snadný kousek, ale vzbudil poměrně velký zájem, proto je tu. :) A protože jsem letos opravdu s časem na štíru, nestihla jsem ani vyfotit postup. :)
Budete potřebovat:
- 250g másla
- 250g strouhaného kokosu
- 250g moučkového cukru
- 100ml smetany ke šlehání
- tmavou čokoládu a pár lžic vody na polevu
Všechny ingredience kromě čokolády, tedy máslo, kokos, moučkový cukr a smetanu ke šlehání, nechte rozpustit v hrnci na mírném plameni. Začněte máslem. Míchejte, dokud se vše nespojí, a vzniklou hmotu pak rozprostřete a uhlaďte do pekáčku nebo zapékací misky (nádobu předtím vyložte alobalem). Vrstva by měla být cca dva centimetry vysoká.
Pekáč s kokosovou hmotou nechte v lednici dokonale ztuhnout, ideálně přes noc, a poté ji nakrájejte na menší kousky. Ty si rozprostřete na pečicí papír dál od sebe a potírejte čokoládovou polevou, kterou jste si vyrobili z tmavé čokolády a pár lžic vody. Čokoládu nechte ztuhnout, jednotlivé řezy můžete přesunout do menších papírových košíčků a vynikající cukroví je hotové! :)
Jeden komentář
Avalsidal
nemohlo by se dát k tisku?