Rychlá cuketová buchta
Protože v létě většinou všude bývá dostatek cuket, máte ideální přiležitost zkoušet různé nové recepty na cuketové moučníky. Dnes Vám přináším tento velice snadný a rychlý recept na chutnou a vláčnou buchtu. Recept mám od maminky, pečeme ji u nás už dlouho a vždycky se po ní jen zaprášilo. :)
Připravte si:
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 300g cukru
- 9 lžic slunečnicového oleje
- 350g polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- 350g strouhané cukety
- (trochu mléka)
- hořkou čokoládu a lžíci másla na potření
Vejce spolu s vanilkovým a krystalovým cukrem vymíchejte do pěny. Poté přilijte olej a přisypte mouku s kypřicím práškem.
Těsto Vám pravděpodobně bude připadat příliš suché, ale nebojte se, cuketa ho krásně zvláční. Do směsi tedy přidejte 350g cukety nastrouhané nahrubo, vodu z ní vymačkávat nemusíte. Vše důkladně promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky, a pokud by se Vám směs stále zdála být příliš hutná, můžete do ní ještě přidat pár lžic mléka.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané zapékací misky nebo na menší plech a pečte v troubě vyhřáté na 175°C přibližně 25 minut.
Ještě horkou buchtu potřete čokoládou, kterou jste nechali spolu s kouskem másla rozehřát ve vodní lázni a celý moučník nechte chvíli vychladnut.
Dobrou chuť!