Čokoládové minicheesecakes
Pokud máte rádi cheesecake, k tomu ještě čokoládu a navíc sháníte nápady pro barevnou velikonoční hostinu, mám pro Vás tip. :) Čokoládové minicheesecaky s jedlými barevnými vajíčky uprostřed. Inspiraci jsem čerpala ze březnového Apetitu roku 2014.
Na cca 15ks budete potřebovat:
- 1 balení kakaových věnečků
- 75g másla
- 500g ricotty
- 3 vejce
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 200g hořké čokolády
- 125g moučkového cukru
- velikonoční lentilky na ozdobu
Nejprve si připravte korpus. Můžete použít jakékoli oblíbené čokoládové sušenky, já jsem si vybrala kakaové věnečky. :) Do rozemletých nebo ručně rozdrcených sušenek vlijte rozehřáté máslo a obě suroviny propojte. Sušenkovou drť rozdělte do připravených keramických misek (nebo klidně silikonových formiček na muffiny) vyložených papírovými košíčky. Korpus jsem udusala paličkou z hmoždíře.
Pro přípravu krému vyšlehejte ricottu, vejce, vanilkový extrakt a moučkový cukr do hladké směsi. Ve vodní lázni rozpusťte nějakou kvalitní hořkou čokoládu, přidejte ji do těsta a důkladně s krémem propojte.
Výsledné cheesecaky jsou na můj vkus celkem dost hutné, jsem zvyklá spíše na krémovitější a jemnější cheesecaky, proto jsem do další várky přidala cca 150ml smetany ke šlehání, aby bylo těsto tekutější. Záleží ale jen na Vaší chuti.
Krém lžicí naneste na korpus a uhlaďte vršky. Pečte v troubě vyhřáté na 150°C asi půl hodiny.
Cheesecaky nechte chviličku vychladnout, aby trochu splaskly, a do ještě horkých dortíků zatlačte lentilková velikonoční vajíčka (nebo samozřejmě jakékoli jiné bonbony). Některé lentilky možná popraskají a po pár hodinách barva lehce ztratí sytost, ale myslím, že na kráse jim to neubere, naopak. :)
Dobrou chuť! :)
Jeden komentář
Eva Nová
Dobrý den, to vypadá skvěle a po delší době mě zaujal nový recept na muffiny – určitě co nejdříve vyzkouším:) btw. máte na celém blogu krásné fotky!:)