Narozeninová inspirace II.
Možná plánujete oslavu narozenin svých dětí a ještě nemáte přilíš jasno, co sladkého se bude podávat. Shrnula jsem pro Vás sladké menu, které bylo součástí naší dětské party. :) Třeba Vám to trochu usnadní už tak náročné přípravy! :)
Pandí profiterolky
Profiterolky jsou velmi vděčným dezertem, vždycky ze stolu mizí mezi prvními. Nejsou přehnaně sladké, velikostí tak akorát do pusy a jsou prostě žravé. :)) Na dětskou oslavu se skvěle hodí v této veselé verzi připomínající roztomilé pandy vykukující z úkrytu. Packy a ouška jsou z kupovaných čokoládových pecek, očka a nos jsem vytvářela. Tmavou čokoládu jsem rozehřála, přesunula do zdobicího sáčku, ustřihla maličkou špičku a na pečicí papír jsem kreslila oválná očička a mininosy. :) Pečicí papír jsem pak na pár minut dala do mrazáku, aby čokoláda ztuhla. Čokoládové kousky je pak lepší na profiterolky klást cukrářskou pinzetou, v prstech by se Vám roztékaly.
lnspiraci pro toto pandí zdobení jsem čerpala z instagramu. No nejsou roztomilé? :)
Vanilkové minicupcaky
Cupcaky jsou krásné na pohled a každému stolu dodají ten správný slavnostní punc. Už je nepeču jinak než v miniverzi, velké jsou pro nás moc velké a nikdo už pak nemá chuť ochutnávat další dobroty. :) Tyto dortíčky s malinou, nutellou, a v tomto případě i hasičským zápichem, budou lákat každé dítě. Recept je upravený tento v odkazu níže, pro děti kávové dezerty nejsou moc vhodné. :) Muffiny jsem upekla beze změny, místo toho kávového zvlhčovače jsem vydlabané muffiny naplnila nutellou (pomocí cukrářského sáčku) a v krému jsem taktéž vynechala amaretto, ale místo něj jsem dala maličko vanilkového extraktu a vanilkový cukr. Krém je krásně lehký a nadýchaný, pro děti ideální. Na závěr jsem cupcaky poprášila grankem, ozdobila malinou a hasičskými zápichy.
Čokokošíčky
Čokoládové tartaletky už jsou u nás stálicí. Tentokrát jsem se je snažila trochu inovovat, košíčky jsem zmenšila a vykrajovala do tvaru kytiček, které jsem pekla ve formě na minimuffiny, jsou to pak takové milé jednohubky. Náplň se skládala ze dvou vrstev. Tou spodní byl vanilkový žloutkový krém, který zbyl z profiterolek (ano, zužitkovala jsem veškeré přebytky :)), vrchní byla čokoládová ganache půl napůl z mléčné a hořké čokolády. Na ztuhlou ganache jsem naskládala plátky jahod a lísteček máty jsem zapíchla do kopičky vanilkového krému.
Jahodové špízy
Tyto špízy jsem samostatně vyfotit nezvládla (na fotce jsou vlevo vzadu), nicméně výroba je vážně jednoduchá. Podle receptu na narozeninový dort níže jsem v pekáčku upekla dortový korpus. Čím tenčí korpus bude, tím lépe. Šampusovou skleničkou jsem pak vykrajovala kulaté pláty, na každý špíz budete potřebovat zhruba šest kousků. Piškoty jsem napichovala na špejle (lepší jsou takové ty se špičatým koncem), mezi piškoty jsem cukrářským sáčkem nanesla tvarohový krém, který zbyl z přípravy dortu, a vzniklé minidortíky jsem prokládala jahodami. Pokud nemáte vybíravé děti, můžete přidat i jiné ovoce. :)
Dort
A to nejlepší na konec! Dort musel být perníkový. A hasičský. Prostě musel. :) Recept v odkazu.
Oslavenec byl očividně spokojen. :)) Tak ať chutná i těm Vašim!