Pečivo,  Slané pečení

Burgerové housky

Přiznám se, že tento recept jsem objevila na webu kitchenette.cz. Všechny recepty si většinou trochu upravuji podle svého, buď změním některou ze surovin, jejich poměr nebo způsob pečení, ale tento recept byl tak dokonalý, že ho předávám dále nezměněný. :)

Housky mají lehce nasládlou chuť, přesně takovou, jakou mají burgerové housky mít. Chutnají opravdu mnohem lépe než z nějakého fastfoodu a s kupovanými se srovnávat ani nedají. Jsem si jistá, že se Vám povedou hned napoprvé, recept je snadný.

Na 8 těchto úžasných housek si připravte:

  • 375g hladké mouky
  • 120ml vody
  • 120ml mléka
  • 1velké vejce
  • 1/2 kostky droždí (popř. lžíci sušeného droždí)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce třtinového cukrukynuté těsto
  • 1 lžičku soli
  • vejce na potření + sezamová semínka

Zpracujte hladké těsto a nechte ho alespoň dvě hodiny vykynout na teplém místě. Mouky zřejmě budete potřebovat o trochu více než je uvedeno, postupně ji přidávejte během hnětení. Těsto je ideální, když se nelepí na stěny mísy. Také by všechny suroviny měly mít přibližně stejnou teplotu. Mléko a vodu vždy trochu ohřívám (ne moc!), aby těsto rychleji kynulo.

Poté těsto rozdělte do osmi bulek, dejte na plech a opět nechte asi půl hodiny kynout.

Když bulky zdvojnásobí svůj objem, potřete je jemně vejcem (moc na ně netlačte, aby se nevyfoukly) a posypejte sezamovými semínky.

Pečte na 185°C asi 15 minut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Dobrou chuť!!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Sharing is caring!