Příprava domácího vanilkového cukru je tak primitivní, že jsem o ní původně ani psát nechtěla. Ale právě proto, že je jeho výroba tak snadná, mohla bych tímto návodem třeba někomu pomoci s rozhodnutím začít používat poctivý domácí cukr místo umělého kupovaného “vanilkového” cukru. :)

Připravte si:

  • cukr krystal
  • vanilkové lusky
  • uzavíratelnou nádobu
  • ostrý nožík

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minimální doporučené množství lusků je 1ks na 250g, tedy čtyři kusy na kilo cukru.collagejh

Do připravené dobře uzavíratelné nádoby si nasypte trochu cukru. Vanilkové lusky si podélně rozřízněte a seškrábejte dužinu, která je tvořena černými zrníčky. Opět doporučuji koupit si kvalitní a čerstvou vanilku nejlépe z internetového obchodu. Zrníčka vsypte do nádoby a vložte do ní i samotné lusky, ikdyž už je dužina seškrábaná, lusky stále intenzivně voní.

Poté do nádoby dosypte zbytek cukru a vše důkladně promíchejte.

collagegc

Domácí vanilkový cukr máte hotový, teď už ho jen nechte pár dní uležet (ideálně dva týdny) a bude připravený k použití.

Pokud potřebujete vanilkový cukr ihned, v mixéru rozemelte jeden lusk spolu se sto gramy cukru.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tak hurá do pečení! :) OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sharing is caring!