Pokud máte rádi opravdu sladké dezerty a čokoládu, určitě máte rádi i brownies! Je to již klasika, hutné čokoládové kostky původem ze Spojených států. Tento recept obsahuje navíc i kousky mléčné a bílé čokolády…

Na menší formu o rozměrech cca 20x25cm si připravte:

  • 180g másla
  • 180g 70% čokolády
  • 80g hladké mouky
  • 40g holandského kakaa
  • 50g bílé čokolády
  • 50g mléčné čokolády
  • 3 vejce
  • 270g třtinového cukru

Na brownies existuje spousta receptů, ale nedejte se zmást, opravdové brownies obsahují spoustu čokolády, kvalita vítězí nad kvantitou. :)

Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo spolu s tmavou čokoládou, která bude obsahovat minimálně 70% kakaa.

Zatímco se bude čokoláda s máslem rozpouštět, prosyjte si do mísy hladkou mouku a holandské kakao. Mléčnou a bílou čokoládu nasekejte na menší kousky.collageib

V další míse vyšlehejte do pěny vejce a cukr, pokud máte, použijte jemněji mletý cukr než jaký mám já, pěna se Vám bude šlehat lépe. :) Do husté pěny vlijte rozpuštěnou čokoládu a obě směsi opatrně propojte tak, aby pěna zůstala stále nadýchaná.collage¨fgf

Poté k těstu po částech přisypávejte mouku smíchanou s kakaem. Nakonec do těsta přidejte i nasekanou čokoládu.  collageug

Těsto vlijte do formy vyložené pečicím papírem a uhlaďte povrch.

Pečte při 165°C asi 30 minut. Pokud se po uplynutí této doby bude těsto stále třást (když s plechem zaklepete), nechte ho péct ještě pár minut. Povrch by měl být hladký, lesklý a pevný, okraje by měly být odlepené od papíru.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotové a vychladlé brownies nakrájejte na menší kostky a podávejte. Já jsem bohužel spěchala a musela jsem je krájet ještě teplé, proto na fotkách mohou vypadat trochu vlhce, ale po vychladnutí jsou kostky přesně takové, jaké mají být. Hutné a hlavně ne vysušené. Kostky budou krásně držet tvar.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobrou chuť! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA