Moučníky, koláče, buchty

Bábovka z červeného vína

Pokud máte náhodou v lednici zbytek červeného vína a nevíte, co s ním (no, to je asi nepravděpodobné :), mám pro Vás tip. Upečte z něj bábovku! Nebo tento recept považujte za příležitost k otevření nové láhve.

P2275025.

Připravte si:

  • 400g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 150g másla
  • 150g moučkového cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 200ml vína
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 lžičku skořice
  • 1 lžíci kakaa
  • čoko kousky

Nejprve důkladně promíchejte suché ingredience (kromě vanilkového cukru), mouku a moučkový cukr prosyjte. Ve vedlejší misce vyšlehejte rozpuštěné máslo, žloutky a vanilkový cukr do pěny. Do té postupně přimíchávejte sypkou směs. Poté přidejte asi dvě deci červeného vína. Nakonec do těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků. Pokud se Vám těsto bude zdát moc hutné, můžete ho ještě naředit trochou vína nebo mléka.

Kdo chce, může si bábovku ještě vylepšit čokoládou nasekanou na menší kousky nebo čokoládovými čočkami.

collage.

Hotové těsto vlijte do pečlivě vymazané a vysypané bábovkové formy a pečte na 180°C asi 40 minut. Pro ozvláštnění bábovky můžete formu vysypat strouhaným kokosem.

P2275050.

Dobrou chuť!

P2275077. P2275099.

 

 

 

Sharing is caring!