Tyto domácí sušenky jsou zdravější variantou dětských sušenek, které jsou k dostání na trhu. Není v nich žádná chemie, můžete regulovat množství cukru a také jsou cenově výhodnější. Navíc chutnají i dospělým. :) Dají se upéct i z obyčejné pšeničné mouky, ale špaldová mouka se mnohem lépe tráví, obsahuje více bílkovin a minerálních látek a pro děti je proto vhodnější.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na cca 50 sušenek si připravte:

  • 2 hrnky hladké špaldové mouky
  • 1 hrnek kvalitního másla
  • 1/3 až 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 vejce
  • lžičku domácího vanilkového cukru
  • špetku soli

Rozpusťte máslo, jednoduše zpracujte všechny suroviny do hladkého těsta a dejte ho alespoň na půl hodiny odpočinout do lednice. Je třeba použít opravdu kvalitní máslo, dodá sušenkám krásnou vůni a chuť. Těsto vyválejte na středně silný plát a vykrajujte sušenky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

K vykrajování sušenek můžete použít jakákoli vykrajovátka. Já jsem použila vykrajovátko s dětskými razítky od Tescomy. Syn je z nich nadšený a vždycky předvádí, které zvířátko na sušence zrovna jí. Ale určitě můžete použít třeba jen obyčejnou skleničku, vykrajovat kulaté sušenky, udělat do nich špejlí dírky a můžete je vydávat za knoflíky. :)

Sušenky pečte na 160°C okolo 10 až 15 minut. Je třeba sušenky každou chvíli kontrolovat, pokud začnou hnědnout okraje, je načase je vyndat. Nechte vychladnout na mřížce a můžete podávat.

Tyto sušenky Vám vydrží v pečlivě uzavřené dóze až měsíc a pořád budou úžasně vonět máslem, ale myslím, že budou snědené mnohem dříve! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sharing is caring!