Moučníky, koláče, buchty

Čokoládový fondant

Čokoládový fondant je ideální sladká tečka například po nedělním obědě. Také je pro svou časovou nenáročnost vhodný i jako rychlé pohoštění pro neočekávané hosty. Fondant je často zaměňován se soufflé, ale mezi těmito dvěma dezerty existuje pár rozdílů. Například to, že fondant se nevyjídá přímo ze zapékací misky, ale podává se na talířku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na 10 porcí budete potřebovat:

  • 120g másla
  • 120g čokolády
  • 120g cukru
  • 4 vejce
  • 70g hladké mouky

Je potřeba pouze pět ingrediencí a maximálně 25 minut přípravy a máte na stole tento lahodný skvost.

Já jsem recept připravovala z poloviny surovin, naplnila jsem pět malých zapékacích misek.

Příprava je velmi jednoduchá. V horké lázni rozpustíme máslo spolu s čokoládou. Ideální je samozřejmě použít čokoládu se 70% kakaa, protože v tomto receptu opravdu záleží na kvalitě surovin. Mezitím si v míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a rozpuštěnou čokoládu s máslem do ní vlijeme. Poté už je přidáme prosátou mouku, pořádně promícháme a vlijeme do vymazaných formiček.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fondanty vložíme do trouby předehřáté na 190°C a necháme péct 10-11 minut. Důležitá je každá minuta a hodně záleží na tom, jak Vám peče trouba, takže si fondanty radši nejprve vyzkoušejte upéct nanečisto než je budete servírovat hostům. :) Při rozkrojení by měl být vnitřek fondantu tekutý.

Fondant se obvykle podává s rozvarem z lesního ovoce, jahod nebo třeba se zmrzlinou. Ihned podáváme.

Dobrou chuť!

 

 

Sharing is caring!