Tenhle vylepšený žloutkový krém se bezvadně hodí k odpalovanému těstu, do moučníků jako jsou věnečky Paris-Brest, profiterolky nebo třeba lahodné éclairs. Milovníci nutelly budou nadšení! :)

Na poloviční dávku odpalovaného těsta budete potřebovat:

  • 200ml mléka
  • 4 žloutky
  • 130g krupicového cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vrchovatou lžíci nutelly
  • 100-150g změklého másla

V menším rendlíku povařte mléko, žloutky, cukr a lžíci hladké mouky do zhoustnutí. Ingredience zařívejte opatrně, spíše je jen přiveďte k bodu varu a za stálého míchání odstavte. Kdybyste krém vařili déle, žloutky by se srazily. Za občasného zamíchání nechte žloutkový krém vychladnout.

Paris-Brest

Poté už jen do vychladlého krému vmíchejte vrchovatou lžíci nutelly a asi 100g změklého másla. Krém přesuňte do cukrářského sáčku a dejte vychladit do lednice, bude pak lépe držet tvar.

Craquelin

Přeji dobrou chuť! ♥

Sharing is caring!