Moje sestra se švagrem momentálně pobývají v Rakousku a rádi mě zásobují místní pečicí inspirací, za což jsem jim vděčná. Tento recept pochází z jednoho místního food magazínu, ačkoliv by klidně mohl pocházet i z Čech. :)

na tři plechy rohlíčků si připravte:

  • 75g mletých vlašských ořechů
  • 50g kukuřičného škrobu
  • 200g hladké mouky
  • 30g holandského kakaa
  • 75g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 175g másla

na polevu:

  • cca 150g tmavé čokolády
  • 20g kokosového oleje

Příprava je úplně stejná jako u klasických vanilkových rohlíčků. Z uvedených ingrediencí zpracujte těsto a nechte ho přes noc uležet v lednici.

Druhý den z těsta vytvořte několik válečků a ty rozkrájejte na stejně velké dílky. Jednotlivé dílky pak rukama tvarujte do zahnutých rohlíčků. Můžete si na pomoc přizvat i děti, většinou je práce s těstem moc baví. :) Rohlíčky pečte při 180°C asi deset až dvanáct minut.

Čokoládu za stálého míchaní rozehřejte spolu s kokosovým olejem ve vodní lázni a každý rohlíček do ní ponořte z obou stran. Nechte je zaschnout v chladu na mřížce a máte hotovo! :)

Přeji Vám krásné Vánoce!

Sharing is caring!